Köppis


Nimi:  V'Köpötiköp
Kutsumanimi:  Köppis, Köppinen, Kökkeliini ...
Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: orii
Väri: hiirakko
Säkäkorkeus: 112cm
Syntymävuosi: 26.7.2010 [4v]
Re. 70cm
Rekisterinumero: -
Omistaja: Oona, Vhf Puksula
Kasvattaja: Oona
Tekijä: Saila, Iisantalli
Luonne:

Hoitaessa on hiukan hupsu ja näykkii takkin vetoketjua, kun luulee sieltä löytyvän jotakin suuhun kelpaavaa. Lisäksi aina kun sitä rapsuttaa se asettaa turpansa olkapäälle. Sitä ei ikinä kumminkaan saa hoitaa molemmiltapuolilta kiinnitettynä tai se hermostuu ja pillastuu, mutta Köppis on niin söpö ja komea herra, että se tekee senkin söpösti ;) Se on rapsutuksista nauttiva  pikkuponi, jolle kelpaa kaikki suuhun kelpaava. Kaikkea se ei vielä oikein ymmärrä ja katselee kaviokoukkuakin hiukan silläsilmällä...

Taluttaessa on aivan mahdoton. Se ei pukittele tai mitään sellaista, mutta kun sen pitää "pelastaa" kaikki ruoka mitä se nyt maasta sattuu löytämään. Ja onhan niiden nyt hyvä olla Köppiksen suussa mielummin kuin maassa! Köppis kuskailee taluttajaa minne lie ja sen kanssa tulee olla napakka!

Ratsastaessa se on villi ja eteenpäinpyrkivä, kun taas seuraavana päivänä se on laiska eikä oikein jaksa tehdä kunnon treeniä. Se pukittelee paljon TODELLA paljon ja sen ratsastajan tulee olla napakka, niin kuin taluttaessa. Se ei vielä hallitse vaikeimpia koululiikkeitä, mutta se osaa kulkea käynnissä ja ravissa mahtavasti. Käynnistä se ei kumminkaan pidä silloin kun se haluaa mennä lujaa. Tällöin poni heittelee päätään ja siirtyy (tai ainakin yrittää) siirtyä kahta vauhdikkaasempaan askel-lajiin, laukkaan. Ravissa se kulkee parhaiten; pää kuulalinjalla, askeleet ovat pehmeät ja poni on hyvin "pienessä perään-annossa". Sen oma lemppari on laukka, joka on ratsastajan inhokki tällä ponilla. Köppinen menee miten lystää ja todella kovaa. Laukka ei pyöri vaan tököttää, mutta se on laukkaa, ratsastaja yrittä vaivalloisesti pysyä selässä ja pitää kahvasta kiinni, kun Köppinen nelistää hurjaa vauhtia ja heittää takajalkojaan yläilmoihin.
- Kyllä, Napakka ratsastaja on todellakin tarpeen!

Suku:
 Vh' Si bue que pifii. Vh' Policemaniii. Migger
iie. Snowtime
ie. Puksulan Naurunappulaiei. Sirpaleen Romeo
iee. Puksulan Nappineppari
e. Vh' Falicei. Vh' Nidsommer Nillamyeii. Vh' Had a good time
eie. Vh' Oldie
ee. Sirpaleen Romeoeei. Lindsday
eee. Millie

Jälkeläiset:
Ei vielä jälkeläisiä
Ottaa kumminkin niitä vastaan!

Kisakalenteri:

Laji:Paikka & Tuomari :Sija
EstePuksulan talvikilpailut, Pami &Vimpula 70cm1.
 EstePuksulan talvikilpailut, Pami&Vimpula erikoisesteluokka3.
 NäyttelytPuksulan Epäviralliset talvinäyttelyt, Orit1.
NäyttelytPuksulan Epäviralliset talvinäyttelyt, Yleiset2.
EsteSirpaleen talvikisat, 80cm3.
Saavutukset : Ei vielä saavutuksia ;)

Arvostelut:
Ei arvosteluja?
Arvostelkaa ;]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täällä jokaisella on vapaa mahdollisuus kysyä ja kommentoida mielipidetään, jokaisella on siis siihen vapaus. Otattehan kumminkin huomioon, että piristäisi kovasti jos kommenttisi on asiallinen. Kritiikkiäkin saa tietysti myös antaa!